Claudiu Manda: „Cîțu e mai toxic decât Orban pentru democrație”

Claudiu Manda: „Cîțu e mai toxic decât Orban pentru democrație”

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a declarat cu privire la propunerea ca Florin Cîțu să fie premier, că PSD nu mai are motiv să boicoteze votul, ca în cazul Guvernului Orban 2.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, europarlamentarul a afirmat că desemnarea lui Florin Cîțu i se pare mai „proastă” decât cea a lui Orban.

Mi se pare mai proastă decât propunerea cu Orban 2, rămâne să vedem cum vom proceda, noi cei de la PSD. Rămâne să vedem și propunerile de miniștri. E de râsu-plânsu’, cine va accepta să guverneze cu domnul Cîțu. El e mai toxic decât domnul Orban pentru democrație”, a spus Claudiu Manda, europarlamentar PSD, la Digi24.

Manda a adăugat că parlamentarii PSD nu au venit la votul pentru învestirea Guvernului Orban 2 pentru că a fost făcută contestația la CCR și era așteptată o decizie a judecătorilor constituționali.

Rămâne să vedem cum o să acționăm, dar eu cred totuși că nu putem să nu venim la vot dacă nu există o propunere pe care să nu o agreeze PSD. E clar și că PSD nu are cum să facă o propunere, pentru că președintele a spus public că nu o va accepta. Decizia nu este a mea, o să o luăm cu colegii din CEX. Acela a fost motivul data trecută, nu mai există acest motiv acum, oamenii ne-au trimis să ne exprimăm prin vot, nu prin boicot”, a completat el.

Întrebat dacă mai susține varianta alegerilor anticipate, Claudiu Manda a răspuns: „Eu da, nu ne e frică de anticipate. Repet, nu mi-e frică de anticipate. Să ne spună poporul care este soluția.”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că îl propune pe Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Șeful statului a precizat că a luat această decizie pentru ca România să nu fie blocată politic.

După consultări, am decis deja să fac o desemnare, pentru a mișca lucrurile în asa fel încât să nu ne blocăm politic. Am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare”, a anunțat președintele.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta