Dacian Cioloș va fi propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de premier

Dacian Cioloș va fi propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de premier

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că alianța USR PLUS îl va susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier miercuri, la Cotroceni, la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis.

Într-o intervenție telefonică marți seara la Digi24, Barna a declarat că „Anunțul președintelui de astăzi (ieri n.r)este într-un fel surpinzător raportat la poziția domniei sale de aseară în care ne spunea că un interimat pentru următoarea perioada este opțiunea pe care o preferă. La nici 24 de ore, vedem că premierul Orban și-a depus mandatul, urmează consultările pe care le-am cerut și pe care le considerăm firești tocmai pentru a face pașii necesari ieșirii din criză politică majoră în care ne aflăm acum. 

Alianța USR PLUS are o formulă pe care am anunțat-o încă din momentul constituirii alianței, (…) vom merge cu Dacian Cioloș. Aici suntem consecvenți pe proiectul pe care noi l-am propus pentru România. Am spus-o și de la primele consultări. Soluția sunt alegerile anticipate, dacă nu se va ajunge la alegeri anticipate, ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la guvernare. Suntem gata să ne asumăm proiectele importante de care România are nevoie.”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va desemna un prim-ministru din partea PSD sau din partea unei majorităţi „create ad-hoc” în jurul PSD pentru că acest lucru ar însemna „o nerespectare a voinţei cetăţenilor”. Totodată, el a declarat că șansele ca alegerile anticipate să mai aibă loc „au scăzut sub 50%”.

Sursa foto: Alianța 2020 USR PLUS

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta