Klaus Iohannis: „Voi sta acasă de Paște. Asta aștept să faceți cu toții”

Klaus Iohannis: „Voi sta acasă de Paște. Asta aștept să faceți cu toții”

Președintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban s-au aflat, miercuri, la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Centrul urmăreşte activitatea tuturor centrelor judeţene aflate în coordonarea prefecţilor şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

La sfârșitul vizitei, președintele a mai făcut un apel la români să rămână acasă de Paște, pentru a evita răspândirea cazurilor de coronavirus. El a declarat că România nu este încă în faza de relaxare a măsurilor de izolare și, dacă se renunță prea repede la ele, criza se poate prelungi încă „luni de zile”.

Eu voi sărbători Învierea duminică, voi sta acasă cu soția mea, Carmen. Vom fi doar noi doi, nu mergem la biserică, nu mergem să luăm lumină, nu mergem la nimeni la masă, nu invităm pe nimeni la masă. Aprindem o lumânare acasă și ne vom ruga. (…) Asta aștept să faceți cu toții. Ne cade greu, de obicei ne întâlnim cu familia, ieșim afară, dar de data asta nu se poate. E greu, dar e foarte, foarte important să respectăm și acum, de sfintele sărbători, regulile impuse de autorități. Dacă ne relaxăm prea repede și credem că vrea frumoasă alungă virusul, ajungem în situația ca măsurile să fie prelungite luni de zile și nimeni nu își dorește așa ceva”, a afirmat șeful statului.

Dacă acum scăpăm din mână această epidemie, s-ar putea să fie foarte grav. (…) Așadar, dragi români, să respectați indicațiile autorităților, ca după aceea să ajungem în faza în care și la noi se poate discuta de relaxare”, a mai spus președintele.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta