Marcel Ciolacu: „Este o opţiune şi amânarea alegerilor locale”

Marcel Ciolacu: „Este o opţiune şi amânarea alegerilor locale”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că amânarea alegerilor locale reprezintă „o opţiune”.

Vom vedea cum decurg lucrurile. Am văzut ce s-a întâmplat în Franţa. A fost un fiasco forţarea alegerilor locale în acest context, s-a şi anulat turul doi din Franţa. Cred că mai avem timp să discutăm aceste lucruri, să vedem în ce parte se îndreaptă… Este o opţiune şi amânarea alegerilor locale”, a afirmat Ciolacu, joi seara, la B1TV.

Și preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat marți că alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie.

Războiul contra epidemiei de coronavirus este tot ce contează acum/grija faţă de oamenii afectaţi direct şi indirect/măsurile pentru asigurarea serviciilor de sănătate, pensii, salarii, educaţie – în această perioadă de criză! Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie, acum nu este timp de bătălii politice şi campanii electorale – totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus – şi despre măsuri contra crizei economice!”, a postat Victor Ponta pe pagina sa de socializare.

UDMR consideră că alegerile locale ar trebui amânate cu şase luni, în condiţiile în care prioritatea momentului este protejarea sănătăţii populaţiei şi reducerea efectelor provocate de epidemia de COVID-19, a declarat preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Prioritatea numărul unu trebuie să rămână sistemul de sănătate al oamenilor şi încercarea de a întârzia răspândirea virusului, ca să nu putem presiune prea mare pe sistemul sanitar, pe instituţiile statului. Nu ne rămâne altceva decât să respectăm indicaţiile specialiştilor şi deciziile autorităţilor. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, economia – ce facem cu întreprinderile mici şi mijlocii, fiindcă acolo este baza, şi cât de repede trebuie să iasă Guvernul cu nişte măsuri şi după aceea putem să ne gândim şi la alegerile locale, dar nu în iunie”, a argumentat liderul UDMR, potrivit AGERPRES.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta