Marcel Ciolacu, mesaj pentru Guvern: „Să asigure tuturor copiilor accesul GRATUIT la educație! Copiii nu au culoare politică!”

Marcel Ciolacu, mesaj pentru Guvern: „Să asigure tuturor copiilor accesul GRATUIT la educație! Copiii nu au culoare politică!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul PNL că nu a făcut „nimic concret pentru a garanta accesul tuturor elevilor la educație” , după două luni în care școlile sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus iar elevii urmează cursuri online.

ÎN ROMÂNIA – ÎNVĂȚĂMÂNTUL ESTE GRATUIT!

Când au închis școlile, Guvernul PNL a promis că va găsi soluții pentru ca toți copiii să aibă acces la cursurile online. ”Vom face”, ”vom asigura”, ”vom analiza”.

Acum, după două luni de zile și aproape de ridicarea stării de urgență, timp în care învățământul s-a desfășurat on line în România, Guvernul anunță ”triumfalist” că ne aflăm în același punct: ”o să facem”, ”o să analizăm”, ”o să asigurăm”.

Adică NIMIC! Nimic concret pentru a garanta accesul tuturor elevilor la educație, inclusiv a celor 250.000 de copii, de care au aflat abia acum că nu își permit să cumpere tablete sau laptopuri!

Ca în toate domeniile afectate, Guvernul PNL s-a spălat pe mâini! A așteptat, din nou, ca autoritățile locale să rezolve situația, iar ei să se laude apoi pe televizoare cu munca lor la ceas de maximă audiență. La fel cum au făcut-o și în starea de urgență! Primarii și președinții de CJ au dus greul acestei pandemii. NU Guvernul! Au cheltuit peste 500 de milioane de lei pentru spitale, pentru echipamente de protecție, pentru achiziția de aparatură.

Guvernul, prin Ministerul Educației, trebuie să facă urgent ce a promis! Să asigure tuturor copiilor accesul GRATUIT la educație! Copiii nu au culoare politică!”, se arată în postarea lui Marcel Ciolacu, de pe pagina sa de socializare.

Șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, a anunțat, vineri, că un număr de 250.000 de elevi provenind din medii defavorizate vor primi, în curând, tablete cu ajutorul cărora vor învăţa de la distanţă. Ministerul Educaţiei alocă 150 de milioane de lei pentru aceste achiziții.
Un număr de aproximativ 250.000 de copii, la primă evaluare, în funcţie de evaluările care vor fi făcute pe parcurs acest număr poate să crească, astfel încât toţi cei care în acest moment nu pot participa la sistemul de învăţământ online, la lecţiile online, să poată avea această facilitate în cursul acestui an”, a spus Dancă.
Sursa foto: Pexels
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta