Ministrul Sănătății: „2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi gratuit câte 50 de măști de protecție”

Ministrul Sănătății: „2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi gratuit câte 50 de măști de protecție”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că a fost aprobată ordonanța de urgență prin care fiecare persoană defavorizată va primi câte 50 de măști, în total urmând să fie achiziționate materiale de protecție pentru 2,3 milioane de oameni.

În urma modificării în Parlament a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat azi (joi – n.red.) o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a spus Nelu Tătaru, după ședința de Guvern de joi seara.

Ministrul a specificat care sunt categoriile defavorizate. Este vorba despre persoane care provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, persoane din familiile beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009, persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și articolul 58 din Legea 448/2006.

Se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a adăugat Tătaru.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta