Ministrul Sănătății: „Mai avem vreo trei săptămâni de urcat în statisticile privind pandemia de coronavirus”

Ministrul Sănătății: „Mai avem vreo trei săptămâni de urcat în statisticile privind pandemia de coronavirus”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Galaţi, că în continuare trebuie păstrate precauţiile şi distanţarea socială, pentru că „mai avem vreo trei săptămâni de urcat” în statisticile privind pandemia de coronavirus.

Ministrul s-a aflat luni la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie” din municipiul Galaţi unde au decedat oficial patru bătrâni, din cauza COVID-19.

La o întrebare referitoare la logica închiderii cimitirelor, Tătaru a răspuns că măsura respectivă răspunde necesităţii distanţării sociale, aşa cum s-a decis şi cu închiderea stadioanelor şi a altor unităţii pretabile aglomeraţiilor.

Ministrul a precizat că în continuare trebuie păstrate precauţiile şi distanţarea socială încă vreo trei săptămâni, în care pandemia de coronavirus va avea un trend crescător.

Închiderea cimitirelor are aceeaşi necesitate care corespunde distanţării sociale. Orice adunare, că este cimitir, că este stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni, dintr-un anumit punct de vedere, că este cimitir sau altceva, a limitat acea apropiere. Gândiţi-vă că avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe avem şi transmiteri directe. Păstrăm precauţii, păstrăm distanţa, mai avem vreo trei săptămâni de urcat”, a afirmat Nelu Tătaru.

Sursa foto: HEPTA

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta