Noile doze de vaccin antigripal au fost distribuite în țară

Noile doze de vaccin antigripal au fost distribuite în țară

Noile doze de vaccin antigripal au fost distribuite în țară și urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie, potrivit Sandrei Alexiu, președinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Potrivit Mediafax, numărul de doze distribuit este mai mare comparativ cu prima tranșă.

Ieri (marți, n.r) am primit mesaj de la Direcția Sanitară că au venit din nou doze (de vaccin antigripal – n.r) și să mergem să le luăm. Între timp s-a rezolvat problema și cred că au venit destul de multe (doze – n.r.), pentru că am înțeles că o să îmi dea multe. Cam 70% din ceea ce am cerut, așa cum s-a și comandat, de altfel, oricum față de prima dată (prima tranșă – n.r.) când am luat 20, faptul că îmi dă 200 acum e cu totul altceva”, a precizat Alexiu.
Aceasta a mai menționat faptul că nu știe dacă vor mai fi și alte tranșe de distribuire a vaccinului antigripal, dar că cel puțin încă una ar fi necesară. Alexiu a informat că acest tiraj de doze va acoperi sezonul gripal și că momentan „stăm bine” la capitolul vaccinuri.

În general vaccinarea acoperă sezonul respectiv, deci nu ar fi o problemă, având în vedere că sezonul gripal debutează în noiembrie și vârfurile sunt undeva în luna decembrie-ianuarie, chiar februarie uneori, nu e o problemă și dacă vaccinăm la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lui decembrie. Suntem protejați, doar să avem și să facem, să reapară și în farmacii ca să poată să-și cumpere și cei care nu sunt la risc, dar vor să se vaccineze. Stăm bine deocamdată, să vedem”, completează Alexiu.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a conchis spunând că situația la acest moment se prezintă drept una pozitivă, cu atât mai mult cu cât numărul de cazuri până la acest moment este mic și nu au fost înregistrate decese.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta