PSD discută azi suspendarea Sorinei Pintea din partid

PSD discută azi suspendarea Sorinei Pintea din partid

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost prinsă în flagrant de către procurorii DNA în timp ce primea mită la Spitalul din Baia Mare. Pe lângă arestarea preventivă și problemele de sănătate cu care se confruntă, Sorina Pintea riscă și suspendarea din PSD.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că va avea o întâlnire informală a doua zi cu preşedinţii organizaţiilor judeţene ale partidului, ocazie cu care va fi discutat şi cazul fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, arestată preventiv pentru luare de mită.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a propus suspendarea din partid a Sorinei Pintea.

Am luat act de propunerea domnului Zetea. Nu e un lucru de ascuns faptul că eu mâine (n.r. – marţi) voi avea o şedinţă informală cu toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, unde vom lua mai multe decizii. (…) Nu poţi să adopţi ceva într-o şedinţă informală. Nu e un caz, vom discuta tot contextul. Vom şti ce avem de făcut şi eu cât conduc partidul nu voi lua anumite decizii către cazuri personale. Vom lua în discuţie care este abordarea partidului în astfel de cazuri. Este o decizie care afectează întregul partid şi va fi o decizie pe care o să o iau împreună cu preşedinţii de organizaţii şi o să o comunic la următorul CEx”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta