STB: Parcul de vehicule va fi redus cu până la 40% faţă de situaţia normală

STB: Parcul de vehicule va fi redus cu până la 40% faţă de situaţia normală

Primarul general al Capitalei a anunțat că „Parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% faţă de situaţia normală, începând de miercuri, dar nu va fi suspendată nicio linie”.

De mâine, parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% faţă de situaţia normală, dar nu va fi suspendată nicio linie. Am mai făcut o reducere de 25%, la debutul stării de urgenţă, acum reducem cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2. Parcul programat pentru weekend nu se modifică”, a spus primarul.

Edilul Capitalei a precizat că STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule „corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea”.

Noul program, cu orarul de trecere prin staţii pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro) şi pe aplicaţia InfoTB (Info Transport Bucureşti).

Totodată, STB SA anunţă că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor) şi va menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai”, a menţionat Gabriela Firea.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta