Traian Băsescu: „România are puține șanse să nu se confrunte cu o epidemie”

Traian Băsescu: „România are puține șanse să nu se confrunte cu o epidemie”

Fostul președinte Traian Băsescu susţine că şcolile şi universităţile ar trebui închise începând de luni timp de două săptămâni, el precizând că ar trebui interzise toate manifestările publice, nu doar cele cu peste o mie de participanţi.

Invitat la B1 TV duminică seara, europarlamentarul PMP a afirmat că vor fi puține șanse ca România să scape de o epidemie și atunci se va vedea cât de nepregătit este sistemul medical românesc.

După părerea mea, România are puţine şanse să nu aibă o epidemie. Încă sunt cazuri izolate, dar după părerea mea va fi o epidemie. M-aş bucura să nu am dreptate. Şcolile trebuie închise, preventiv. Dacă vrei să diminuezi efectele unei epidemii care poate fi partea unei pandemii globale, nu te uiţi să vezi că încă nu am primul copil bolnav. Şi atunci previi. Dacă era în puterea mea aş suspenda orice activitate în şcoli şi universităţi pentru două săptămâni începând de luni”, a spus Traian Băsescu.

Am văzut că s-au interzis întrunirile de peste 1000 de oameni. Eu vă zic că ar trebui să fie interzise întâlnirile în grup, pentru că acest virus se poate răspândi.

Să ferească Dumnezeu să avem câteva sute de cazuri pe zi, că o să vedeți atunci cât de nepregătit este sistemul românesc. Văd că se tot anunță, că s-a mai făcut o secție, că s-a mai pregătit alta, dar să nu-mi spuneți mie dacă spitalele din România pot ține la reanimare câteva sute de bolnavi pe zi”, a mai declarat fostul președinte.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta