Vlad Voiculescu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. „Nicuşor Dan a fost ales în spatele uşilor închise”

Vlad Voiculescu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. „Nicuşor Dan a fost ales în spatele uşilor închise”

Candidatul PLUS, Vlad Voiculescu, a anunțat că se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă unde a și criticat candidatura lui Nicușor Dan.

Am primit în ultimele 24 de ore câteva mii de mesaje de încurajare care m-au copleşit. Atât timp cât avem foarte clar un candidat care este onest, care strânge susţinerea partidelor de opoziţie eu nu voi merge mai departe cu candidatura. Atât timp cât vom avea nevoie de echipe la sectoare, eu nu dau un cec în alb PNL. Aştept să văd cum merg negocierile. Cred că este păcat că nu am avut un proces de selecţie la care să contribuie zeci de mii de bucureşteni care să-şi aleagă candidatul. Avem un candidat care a fost ales pe din dos, în spatele uşilor închise, după interesele unui şef de partid. Aştept să văd care e substanţa acestei înţelegeri“, a spus Vlad Voiculescu. 

„Voi candida pe lista pentru Consiliul General. Postul de viceprimar se negociază în Consiliul General. Aceasta este forma pentru care aş fi interesat de vreo funcţie“, a mai afirmat Vlad Voiculescu.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, i-a reproșat lui Nicușor Dan că a negociat în secret cu liberalii. „Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu și despre susținerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, așa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înțeleg tentația unei „lovituri“ de imagine și calculele politice din spatele ei. O „lovitură” de care, din punctul meu de vedere, avea nevoie numai Ludovic Orban”, a postat Dacian Cioloș pe pagina sa de socializare.

Ludovic Orban a anunțat joi că a luat decizia de a-l susține pe Nicușor Dan candidat la Primăria Capitalei.

Am convingerea că e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și o bună guvernare a Capitalei”, a spus liderul PNL.

Sursa foto: AGERPRES

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!

e-Gazeta